Hírek

Felhívás szertartásokról

2020. 03. 18.

Tisztelt Temetőlátogatók, Megrendelők és Hozzátartozók!

A kormány által kihirdetett veszélyhelyzettel összhangban az alábbiakra hívjuk fel a figyelmüket: Az életbe lépett rendelkezések értelmében kérjük a hozzátartozókat, hogy a szertartások szervezésekor vegyék figyelembe a vonatkozó előírásokat (www.magyarkozlony.hu, www.koronavirus.gov.hu), mely szerint a ravatalozó használata beltéri, a külső ravatalozás pedig kültéri rendezvénynek számít.

A március 27-én érvénybe lépett 71/2020. (III. 27.) Kormány rendelet a kijárási korlátozásról értelmében:

„3. § A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására az e rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor.

  1. § (1) A 3. § szerinti alapos indok:
  2. c) … a temetés szűk családi körben.”

 A szűk családi kör fogalmánál a Ptk. közeli hozzátartozó fogalma a következő, melyet alkalmazni szükséges:

8:1. §[Értelmező rendelkezések]

(1) E törvény alkalmazásában

  1. közeli hozzátartozó: a házastárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és a nevelt gyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő és a testvér.
A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként a temető irodáiban történő ügyintézések során csak annyi ügyfél tartózkodjon az ügyféltérben, ahány ügyintéző rendelkezésre áll.

A sírhelyek újraváltása, hosszabbítása kizárólag az alább felsorolt temetőirodák e-mail címén vagy telefonos elérhetőségén intézhető.

Belvárosi temető ügyfélszolgálata: Telefon: + 36 62/543 745 E-mail: temetoiroda@testamentum.hu

Kiskundorozsmai temető ügyfélszolgálata: Telefon: +36 62/463-035 E-mail: dorozsma@testamentum.hu

Tápéi temető ügyfélszolgálata: Telefon: +36 20/280-4926 E-mail: tape@testamentum.hu

A szertartásokkal, sírhelyek újraváltásával kapcsolatban újabb információkról a médián, illetve társaságunk weboldalán https://www.szegeditemetkezes.hu, valamint cégcsoportunk facebook oldalán https://www.facebook.com/szkht keresztül tájékoztatjuk a lakosságot! 

Az egymás iránti felelős magatartást erősítve, temetés szervezésekor ügyeljenek a fentiek betartására. Előre is köszönjük együttműködésüket!  

 

Tisztelettel: Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Testamentum Temetkezési divízió


Vissza